Presentació del Pla de millora de l’entorn urbà i embelliment del Centre Històric

3 març, 2020 | Blog, Destacat, Vídeo

Prop de 150 veïnes i veïns, comerciants i restauradors assisteixen a la presentació

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va presentar ahir el Pla de millora de l’entorn urbà i embelliment del centre històric a prop de 150 comerciants, restauradors i veïns de la zona al Centre de Congressos, a qui va explicar algunes de les accions fetes en els darrers mesos.

Molta feina feta…i molta feina per fer

La major part de les accions ja desenvolupades  estan recollides en el PECH (el Pla de desenvolupament del Centre Històric), que té com a lema una ciutat dinàmica i per a les persones. Un pla en el qual hi pren part activa l’Associació de comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella.

Entre aquestes accions ja implementades s’hi troben des de la pavimentació d’una part del Centre Històric, l’increment d’activitats i consolidació d’esdeveniments com el Poblet de Nadal, el Jambo, la Nit de Copes o el Mercat de la Vall, i també la tasca de millora de la senyalització.

La voluntat de la corporació parroquial és “recentralitzar” la parròquia i aconseguir que el punt d’entrada sigui des de l’Estació Nacional d’Autobusos. Per això, la cònsol va destacar també el nou carrer que enllaçarà l’estació amb la plaça Lídia Armengol i els ascensors que pugen cap al centre històric i la Casa de la Vall.

En la mateixa línia s’han fet actuacions per tal de poder millorar el flux d’entrada cap el centre històric des de la rotonda de la Margineda, així com la remodelació de l’avinguda d’Enclar.

El Cirque du Soleil més a prop del Centre Històric

Un dels anuncis més notoris ha estat la voluntat del consistori d’acollir la propera edició del Cirque du Soleil en un envelat instal·lat a l’aparcament d’autobusos, davant de l’edifici administratiu del Govern.  

La Cònsol Major, Conxita Marsol va respondre les preguntes del nombrós públic assistent.

La cònsol, va agrair la col·laboració del Govern, va defensar la idoneïtat de l’emplaçament i va recordar que aquesta parcel·la de 2.500 metres quadrats, propietat del Comú gràcies a la cessió avançada de la família Vinyes, servirà per potenciar la zona.

De cara a la tardor, es continuarà la millora a la part alta de Príncep Benlloch, amb l’ampliació en algunes zones de les voravies i la instal·lació de nous fanals i jardineres en el tram restant fins al Comú, ja que la plaça Príncep Benlloch ja serà objecte d’una remodelació junt amb la plaça Rebés d’aquí a un parell d’anys.

Noves Terrasses

L’arquitecte Miquel Mercè, ha treballat en el Pla de millora de l’entorn urbà i embelliment del centre històric, ha presentat la proposta de disseny tant del mobiliari públic, fet amb base a tres elements com són el ferro, la fusta i la pedra, com el de les terrasses privades, en base a una tonalitat de colors determinada. 

L’arquitecte Miquel Mercè, explica els detalls del mobiliari de les noves terrasses.

Precisament, respecte a les terrasses dels establiments, Marsol va explicar que des del Comú es té ja gairebé determinat quins espais es podran destinar per a terrasses i que ara s’està fent el càlcul dels metres quadrats que podrà tenir cada local en cada una de les zones.

Un cop fet el càlcul, “se’ls informarà, i si estan d’acord demanaran i el Comú els autoritzarà”, va destacar Marsol, que va precisar que “a partir d’aquí ens diran quin tipus de terrassa volen, ho valorarem i ho tirarem endavant”. I és que la voluntat de la corporació és “trobar un equilibri i la convivència” adequada per tal que de l’espai públic en puguin gaudir tant els propietaris dels establiments comercials i de restauració, com els veïns del centre històric.

Més informació, cliqueu aquí.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pin It on Pinterest

Share This