L’associació de comerciants del Centre Històric demana que es permeti fer comandes telemàtiques, per lliurar-les quan s’aixequi el confinament

9 abr., 2020 | Blog, Comerç, Serveis

L’associació de comerciants del Centre Historic d’Andorra la Vella, demana que es restringeixi l’entrada de mercaderies no essencials provinents de la venda online al país, per tal de garantir la salut pública i no perjudicar el comerç intern.

En una carta tramesa ahir al Ministeri d’Economia, l’associació demana que -paral·lelaments’autoritzi de manera immediata la possibilitat de fer comandes telemàtiques i/o telefòniques.

L’associació opina que el comerç andorrà es troba amb el greuge comparatiu que suposa, no poder oferir servei de venda online quan sí es permet des de l’exterior. És per aquest motiu, i en coherència amb les mesures sanitàries impulsades per l’executiu, que demanen que es restringeixi l’entrada de mercaderies no essencials al país per evitar les concentracions de persones que aquests dies es poden veure davant les oficines de correus i no perjudicar més ni les empreses del país, ni posar en risc la salut pública.

A més, consideren que és cabdal permetre que es puguin fer comandes de manera telemàtica i/o telefònica, encara que no se’n faci distribució de moment, ja que ajudarien a parar el cop i serviria per posar-se en línia amb els nous hàbits de consum i amb la transició digital que- d’altra banda- és inevitable.

Aquest procediment permetria una certa activitat econòmica que serviria per preparar el procés de normalització quan s’acabin les mesures restrictives. Les mercaderies es lliurarien quan s’aixequi el confinament, i el client les podria recollir al propi establiment.
D’aquesta manera no s’interferiria amb les normes sanitàries establertes pel Govern perquè durant el confinament no hi hauria contacte ni interpersonal, ni amb les mercaderies.

L’associació ja està treballant en un pla d’impuls pel comerç de proximitat basat en les premisses anteriors, per tal d’implementar-lo tan aviat com sigui possible.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pin It on Pinterest

Share This