Escudella i escudellaires

Escudella i escudellaires

Cada 17 de gener, la plaça Guillemó es converteix en el centre neuràlgic de l’Escudella de Sant Antoni. Aquesta és una de les festes més arrelades a la parròquia i enguany ha complert 51 anys.

Això és el que cal per fer escudella per a 4.500 persones.

Comencem amb 120 kg de botifarra negra, 80 de botifarra blanca, 90 de bringuera i de careta, 60 de vedella i més de 50 kg de gallina.

Després cal afegir-hi 100 kg de mandonguilles i bullir 200 kg de patates, 30 kg d’arròs i de fideus, uns 40 kg de porro i d’api, i 20 kg de mongetes i de cigrons. També 30 kg de pastanagues, 65 kg de col i 40 de carbassa i 1.400 litres d’aigua.

Finalment, per acompanyar-ho es reparteixen 100 kg de pa moreno, 140 litres de vi negre i 160 tortells de Sant Antoni.

El plat commemoratiu de la jornada s’ha dedicat en aquesta ocasió a la
Gresca gegantera, que aquest 2020 celebra els 35 anys de recorregut.
Abans de la benedicció de l’escudella, també s’han nomenat 7 nous
escudellaires que han entrat a formar part de la Confraria. Es tracta de
Roser Xandri, Valerie Brocq, Teresa Queralt, Joaquim Tapias, Silvio Llorens, Felipe Cardoso i Josep Antoni Juste. Se’ls ha fet la tradicional entrega d’armilles i culleres als homes i davantals i culleres a les dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *