Quines pel·lícules veurem al novembre?

27 Oct, 2017 | Blog, Cultura, Destacado

Al novembre la tradició continua i cada dimecres a les 21.30 h toca veure una pel·lícula d’autor o una d’estrangera, projectada pel Cineclub de les Valls al Teatre Comunal d’Andorra la vella. Aquesta és la cartellera pel proper mes:

  • El 8: All governments lie de Fred Peabody (documental).
  • El 15: No sé decir adiós de Lino Escalera.
  • El 22: Bar Bahar de Maysaloun Hamoud.

All governments lie s’ambienta en els anys 60 quan la columna del periodista nord-americà I. F. Stone va marcar una època en desemmascarar la corrupció i les mentides del Govern amb una informació veraç, contrastada i independent. El documental narra com, actualment, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències i honesta.

El Lino Escalera, a la pel·lícula No sé decir adiós, conta la història de la Carla, qui rep una trucada de la seva germana: el seu pare, amb qui fa temps que no es parla, està malalt. Aquell mateix dia, la Carla agafa un vol cap a Almeria, a la casa de la seva infantesa. Allà, els metges li donen al pare pocs mesos de vida. Ella es nega a acceptar-ho i, contra l’opinió de tothom, decideix endur-se’l a Barcelona per sotmetre’l a un tractament alternatiu. Ambdós emprenen un viatge per escapar d’una realitat que ningú s’atreveix a afrontar. Serà en aquesta fugida on s’acabaran retrobant, on finalment es podran acomiadar.

Bar Bahar explica la història de la Salma, la Laila i la Nur, tres dones palestines que viuen en un apartament de Tel Aviv, intenten trobar un equilibri entre la tradició i la cultura moderna. Palestines amb passaport israelià, les tres han escollit viure una vida de llibertat a Tel Aviv, lluny dels seus llocs d’origen. Les tres busquen l’amor, però aviat s’adonaran que una relació escollida per elles mateixes no és fàcilment assolible.

Recorda: cada dimecres tens una cita al Cineclub de les Valls!

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Pin It on Pinterest

Share This