Llibreria La Puça: relats del nostre país

31 Jul, 2017 | Blog, Comercio, Destacado, Portfolio

La Llibreria La Puça, situada al carrer de la Vall 18, s’especialitza en llibres i material d’Andorra. Les dues novetats que et presenta aquest mes són: Ordino segle XVI. La vida a Andorra a l’edat mitjana d’Albert Pujal Trullà i Mi oficio de cirujano. Hospital Clínico Barcelona 1960 – Principado de Andorra 2016 de Joan-Albert Mijares Grau. Et deixem una petita sinopsi de cada un d’ells.

Ordino segle XVI. La vida a Andorra a l’edat mitjana
Després dels llibres Ordino segle XV i Història de tots els noms de casa, l’Albert Pujal continua amb l’estudi de les cases i famílies, aquesta vegada amb un gruixut volum de gran format que analitza tots els documents dels arxius notarials d’Andorra referents a Ordino i al segle XVI, amb les inevitables connexions amb els segles anteriors per a fer-lo entenedor. Està complementat amb índex, l’arbre genealògic de cada família i un arbre genealògic circular de totes les famílies on es poden veure els seus enllaços. És l’obra més extensa i exhaustiva de la historiografia local d’Andorra i potser també de molts altres indrets.

Mi oficio de cirujano. Hospital Clínico Barcelona 1960 – Principado de Andorra 2016
El llibre relata diferents aspectes i reflexions sobre l’ofici de cirurgià. Comença als anys en què el Joan-Albert Mijares era estudiant intern, quan explica les increïbles experiències d’un jove que va superar les dificultats del món de la cirurgia gràcies a la seva ferma voluntat i a la seva admiració per aquesta professió. També parla de la relació amb els pacients i d’alguns casos que, per la seva originalitat, haurien de formar part de la història de la medicina. No deixa de sorprendre que en una època d’alta tecnificació com l’actual continuï viva la defensa de les característiques clàssiques d’un bon cirurgià.

Vine a la Llibreria La Puça a conèixer millor la tradició, cultura i història d’Andorra a través de la literatura.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Pin It on Pinterest

Share This